Legionella Advies

PrachtBV De Legionella Specialist ( Zoeterwoude )

Info

L E G I O N E L L A

Over het gevaar van legionella  bacteriën en de mogelijk  ernstige gevolgen na besmetting  is voldoende gepubliceerd en op  internet te vinden. Zie www.infodwi.nl of onze website www.prachtbv.nl
Z O R G P L I C H T
In bedrijven en instellingen waar  water beschikbaar wordt gesteld aan  meer mensen (collectieve  installatie) is  de eigenaar verantwoordelijk voor de kwaliteit  van  het water vanaf  de  hoofdkraan  tot en met de tappunten.

V E I L I G H E I D van werknemers

Als werkgever moet u zorgen voor een veilige werkomgeving voor uw personeel. Of en welke maatregelen u moet treffen om legionella te voorkomen, hangt af van de mogelijke besmettingsbron. Denk daarbij aan een natte koeltoren, een spoelmachine, een fontein, vernevelingsinstallaties in kassen en autowasstraten.

De maatregelen die u neemt om het risico van besmetting terug te dringen, zet u in het beheersplan. In dit plan staat ook welke installaties of werkzaamheden besmet kunnen raken door legionella.

P R I O R I T A I R E L O C A T I E

Voor locaties waar mensen een groot risico lopen om ziek te worden door de legionella bacterie, de  zogenaamde prioritaire instellingen,  gelden strenge regels voor  legionella preventie.
Prioritaire  instellingen zijn o.a. Ziekenhuizen,  Zorginstellingen,  Zwembaden, Sauna’s, gebouwen met  een celfunctie  en gebouwen met  een logiesfunctie.
Sinds 1 juli 2011 zijn Truckstops en grotere Bed&Breakfast  locaties toegevoegd.

Een volledig overzicht vindt u in de wet : Drinkwaterbesluit  –  Artikel  35 : Reikwijdte  –  Lid 1   –  A t/m I

V E R H O O G T  R I S I C O

Waar bevindt zich een hoger risico tot legionella bronnen.
Momenteel in kantoren, panden en gebouwen, door de crisis komen deze steeds langer leeg te staan.
In veel panden wordt een deel verhuurt en een deel staat leeg. In het leeg staande gedeelte komt de waterleiding installatie veelal totaal tot stilstand. Hier vormen legionellabacteriën een bron van besmetting.
Het gedeelte dat wel in gebruik is kan besmet raken door het deel dat niet in gebruik is.
Ook nieuwe huurders van lang leegstaande panden doen er verstandig aan voor men het pand in gebruik neemt te controleren of er een legionella risico aanwezig is of kan zijn.

Gebruikers in het pand lopen het risico met de bacterie besmet te raken. De eigenaar van het kantoor / pand  / gebouw is hiervoor  wettelijk aansprakelijk. Desondanks nemen vastgoedeigenaren niet altijd de juiste maatregelen om besmetting tegen te gaan.
Bij het besmet raken van mensen als gevolg van de in het pand aanwezige waterinstallatie zal de eigenaar aansprakelijk gesteld worden, wat flink in de papieren kan lopen.

De slechte economie en de daaruit voort komende leegstand van kantoren / gebouwen / panden zijn momenteel de gevaarlijkste bron van legionellabacteriën. Met het hoogste risico om besmet te raken.

PrachtBV  Legionella Advies kan voor u een analyse maken en indien nodig een beheersplan.
Tevens kunnen wij aanpassingen aan brengen aan de drinkwaterinstallatie ter voorkoming van besmetting, u kunt dit ook door derde laten verrichten.
De gezondheid van personeel, klanten gaat boven alles en u bespaart onnodige kosten achteraf.

PrachtLogo

Tel : 071-5238700

UA-41323532-1
Advertenties

Geef een Reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog statistieken

  • 1,161 hits